Om Argentario

Argentario damcykel

En tidlös stadscykel

Idén om en cykel som ska hålla en livstid har varit en grundpelare för oss under hela vår arbetsprocess. Cykeln präglas av enkelhet, kvalitet och tidlöshet. Varje komponent är noggrant utvald.
Ramen är av stål, fälgarna glänser och sadeln samt handtagen är i äkta skinn. Med hjälp av cykelns åtta växlar tar du dig lätt upp för branta backar och till din hjälp för att stanna har du ett par navbromsar av högsta kvalitet.För att synas i mörkret har cykeln dessutom utrustats med navdynamo och framlampa.

 

Några ord från grundarna

Argentario grundades 2012 av de tre vännerna Andreas Arrbäck, Peter Nilsson och Mattias Rosén, från Jönköping, Sverige. I cykeln fann de en utgångspunkt för att starta ett företag där idéer med utgångspunkt i god kvalitet, långsiktighet och utveckling kan ta plats.
Drivkraften för att tillsammans starta Argentario kom genom drömmen om att skapa något eget. Då Mattias länge gått och funderat på att rita en cykel och därefter utrusta denna med de bästa komponenter som går att finna på marknaden för att tillfredsställa både kvalitet, design och cykelupplevelse fick detta bli det första steget. Hur tänkte vi då? Ja, eftersom de allra flesta inte bär runt på sin cykel tänkte vi bort vikten. Detta möjliggjorde att vi kunde utrusta cykeln med såväl hela 8 inkapslade växlar liksom inkapslade bromsar. De slutliga gemensamma målen, att bygga en enfärgad, riktigt elegant, iögonfallande cykel som är enkel och till och med rolig att underhålla var uppfyllda. Nu kunde vi fortsätta och välja ut tillverkare och komponenter där valen som ni själva ser på våra cyklar föll bland annat på Brooks, Schwalbe och Shimano. Att inte kompromissa på kvaliteten var en väldigt viktig pusselbit då det för oss innebär både medvetenhet och långsiktighet. Detta är vi mycket glada för. Slutligen vill vi bara säga att förutom fokuset på vår egen cykel ser vi det dessutom som ett enormt viktigt arbete att cykeln i allmänhet ska vara det huvudsakliga transportmedlet i världens storstäder. Då gör vi både vår miljö och hälsa en stor tjänst. Hoppas att vi ses på en Argentario framöver!

 

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Ditt namn *

Din epost *

Ämne

Ditt meddelande